Opitaan uutta yhdessä

Dynamitin blogi seuraa alan uusimpia tuulia niin tekniikoiden, alan kehityksen, työpaikkojen kuin kaiken muunkin suhteen.

Blogissa myös kerromme mitä osuuskunnallemme kuuluu, minkälaisia hommia täällä teemme ja mitä tulevaisuudelta odotamme.


Minustako muka yrittäjä?

April 26th, 2017 by Jesse Ala-Lahti

Tags: { entrepreneurship }, { osuuskunta }, { yrittäjyys },


Mutta eihän tässä näin pitänyt käydä. Vielä ensimmäisen vuoden alussa Jamkissa opiskellessani vuonna 2013 ajattelin, miksi minun pitäisi stressata itseäni kuun jokaisena päivänä vuorokauden ympäri, kun voisin vain olla töissä jollakin muulla, ilman huolia “tylsistä lakiasioista” tai rahasta. En kuitenkaan tuolloin vielä ymmärtänyt, että yrittämiseni oli alkanut jo kauan ennen tätä hetkeä, mutta olin mieltänyt sen lähinnä sen Oman jutun- tekemisenä, kuin yrittäjänä olemisena.

Nuorempana tykkäsin tehdä paljon elokuvia. Toimin niissä yleensä kameramiehenä ja projektipäällikkönä (tietysti ilman näitä nimityksiä). Tällöin hain moneenkin projektiini rahoitusta Nuorten Akatemialta, joka myönsi Homma- rahaa nuorten projekteihin. Olin tuolloin vielä alle 15- vuotias ja saimmekin muutamia satasia projekteihimme. Tämä tietenkin tuntui isolta summalta ja olimme kerran lähellä päästäkkin myös Homma Gaalaan, jossa oli jaossa isompia summia projektin jatkokehitykseen.

Kävi kuitenkin niin, että käsikirjoittajani joutui muuttamaan paikkakunnalta ja näin elokuvien teko jäivät vähemmälle. Olin tykännyt kuitenkin aina pelata erilaisia pelejä ja näin aloin suunnitella laneja. Muutaman pienen testikerran jälkeen mietin, miksi en järjestäisi tapahtumaa niin, että myös muut nuoret pääsisivät mukaan. Tästä sitten kehittyikin Powerlan, jota on järjestetty yhteensä kuusi kertaa. Viidennes kerta oli viimeinen Virroilla, kotipaikkakunnallani järjestetty ja kuudennes tapahtuma, Powerlan 2016- järjestettiin Jyväskylässä ja osallistujiakin oli noin 200. Olin oppinut edellisiltä kerroilta paljon tapahtumien järjestämisestä ja kehittänyt ympärilleni hyvän verkoston tapahtuman tiimoilta, joka sitten auttoi pääsemään nopeaan alkuun Jyväskylässä.

Palattuani armeijasta vuonna 2014 takaisin opiskelemaan, ymmärsin viimein, etten oikeasti halunnutkaan olla töissä jollain muulla, vaan halusin työllistää itseäni minua kiehtovilla asioilla. Liityin heti tämän jälkeen Osuuskunta Dynamitin jäseneksi ja aloin tekemään projekteja. Olen saanut tehdä 3d- tulostusta ja mallinnusta, järjestää laneja ja valokuvata. Toimin myös ensimmäisen kauden sihteerinä ja nykyisin olen jäsenenä Dynamitin hallituksessa. Tämän jälkeen ei kukaan tullut sanomaan, mitä minun täytyisi tehdä, vaan sain itse tehdä töitä, mitä halusin ja koska halusin.

En tiedä, olisinko muualla töissä olevana voinut sanoa tykkääväni herätä sunnuntaina, kellon ollessa 9.00 ja alkanut tekemään töitä ja viemään eteenpäin projektejani, koska tykkäsin siitä. Ja niinhän siinä sitten lopuksi kävi, että perustin nykyisten yhtiökumppanieni kanssa osakeyhtiön keväällä 2017 ja toimin nykyään myös Wellness Tools Group Oy:n toimitusjohtajana.

Joten jos tykkäät tehdä töitä ja juuri niitä töitä, mikä sinua itseäsi kiinnostaa, on osuuskuntatoiminta sinulle. Osuuskuntatoiminnassa pääsee muodostamaan kontakteja asiakkaiden, niin yksityisten kun yrityksienkin kanssa ja saa apua alkuunpääsyssä. Täytyy kuitenkin muistaa, että yrittäjyydessä palo täytyy tulla itsestä. Kukaan muu ei voi sinun puolestasi sinulle yrittää. Eikä kyllä sitä yrittämistä pysty estämäänkään, jos niin sattuisi käymään.

-Jesse Ala-Lahti
Tietoverkkotekniikan opiskelija / Jamk
Osuuskunta Dynamitin hallituksen jäsen
Wellness Tools Group Oy:n toimitusjotaja

Kirjoitukset: